Institucions participants

El projecte Escoles Sentinella est impulsat pel Departament de Saluti el Departament d’Educacide la Generalitat de Catalunya i coordinat pel Centre d’Estudis Epidemiolgics sobre les Infeccions de Transmissi Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT). El projecte compta amb la collaboraci delInstitut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), del Living Lab de Salut d’IRSICAIXA i de l’Hospital Vall d’Hebron.

Departament de Salut de la Generalitat

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s lrgan responsable de tots els temes de salut que afecten als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Departament d’Educaci de la Generalitat

El Departament dEducaci de la Generalitat de Catalunya s lrgan responsable dels temes educatius per a infants i joves de Catalunya i les seves famlies.

CEEISCAT

El Centre d’Estudis Epidemiolgics sobre les Infeccions de Transmissi Sexual i Sida de Catalunya s un rgan tcnic assessor i de suport al Departament de Salut que actua com a rgan referent de la vigilncia epidemiolgica del VIH i les ITS, aix com del monitoratge i avaluaci de les epidmies de VIH, ITS i hepatitis vriques. El CEEISCAT tamb s un Grup de Recerca Consolidat reconegut per lAgncia de Gesti dAjuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya, emmarcat en lInstitut de Recerca Biomdica Germans Trias i Pujol (IGTP).

El CEEISCAT s el coordinador tcnic del Projecte Escoles Sentinella i sencarrega de la realitzaci de les enquestes i posterior anlisi de les dades a les installacions dels CEEISCAT i presa de mostres i realitzaci de tests de SARS-CoV-2 mitjanant equips mbils especialitzats.

Living Lab de Salut

El Living Lab de Salut dIrsiCaixa t com a missi contribuir a millorar la resoluci de reptes de salut promovent innovaci sistmica, tant en el sistema de recerca i innovaci (R&I) com en els sistemes afectats pels reptes als qu ens plantegem contribuir.

Els canvis que ens proposem tenen com a darrera finalitat incrementar limpacte de les solucions existents i estimular la ideaci i implementaci de noves solucions que responguin millor a la complexitat del sistema aix com a les necessitats i expectatives dels diferents actors socials. Som un think tank, s a dir un espai de reflexi estratgica, daprenentatge, dexploraci, i de co-creaci de coneixement i daltres tipologies de solucions, on a ms promovem la recerca i la innovaci transdisciplinria i participativa necessria per a la resoluci de problemes complexos. Laparticipacidel Living Lab aEscolesSentinella esdesenvolupaen el marc delprojectefinanatper la CE CONNECT.

Vall d’Hebron

El Vall dHebron Barcelona Hospital Campus s un parc sanitari de referncia mundial on assistncia, recerca, docncia i innovaci es donen la m. Contribum a la societat com millor ho sabem fer: posant la suma del nostre talent al servei dels pacients davui i del dem. La recerca del Campus es realitza a travs del Vall dHebron Institut de Recerca (VHIR) on des del 1994 treballem per identificar i aplicar noves solucions als problemes de salut de la societat i contribuir a estendre-les arreu del mn. En aquests ms de 25 anys hem assolit el lideratge en recerca biomdica hospitalria al nostre pas, i aspirem a que al 2020 siguem reconeguts com a un Institut europeu excellent, competitiu i lder en recerca clnica i translacional vinculat a un hospital universitari.

Institut Germans Trias i Pujol

L’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) s un centre de recerca pblic situat a Badalona (Barcelons) que t com a objectiu principal incrementar el coneixement cientfic per transformar-lo en solucions per millorar la salut i atenci mdica dels pacients i de la comunitat.

L’Institut est associat a un dels grans hospitals universitaris de l’rea de Barcelona, l’Hospital Germans Trias i Pujol, i forma part del campus biomdic de Can Ruti. s un centre CERCA i tamb est acreditat com a centre d’excellncia per l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), sent l’encarregat de coordinar la gesti de la recerca i l’estratgia cientfica del campus, treballant en estreta collaboraci amb els altres centres que s’hi ubiquen.

ISGlobal

LInstitut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) s fruit de la integraci (finalitzada al 2016), del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i el Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB) i ISGlobal, amb lobjectiu de crear una instituci lder en la recerca, educaci i innovaci en Salut Global. El Programa de Infncia i Medi Ambient s un dels grups ms grans a ISGlobal i compta amb una mplia experincia en el seguiment de cohorts infantils per avaluar lefecte del factors ambientals en la salut.

LISGlobal sencarrega de lavaluaci estructural i ambiental de les diferents escoles participants i de la realitzaci dexperiments en relaci a les mesures de prevenci (p.e. tipus de ventilaci de les aules, nombre de rentat de mans, etc).

IDIAP

La Fundaci Jordi Gol i Gurina es va crear lany 1996, per lInstitut Catal de la Salut, amb la finalitat de promoure i gestionar la innovaci, la formaci, la docncia i la recerca clnica, epidemiolgica i en serveis de la salut en lmbit de latenci primria. Lany 2006 va passar a anomenar-se Fundaci lnstitut per a la recerca a l’Atenci Primria Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol) grcies a un conveni amb el Departament de Salut. Al 2010 s’adscriu a la UAB com a Institut Universitari de Recerca en Atenci Primria.

Germans Trias i Pujol

Germans Trias i Pujol s un centre pblic que presta atenci sanitria d’alta complexitat a les 800.000 persones que viuen al Barcelons Nord i al Maresme, aix com a alguns ciutadans d’altres territoris catalans en el cas de determinades patologies, en qu l’hospital s referncia per a fins a 1.200.000 habitants. L’hospital el gestiona la Gerncia Territorial Metropolitana Nord de l’Institut Catal de la Salut (ICS), que tamb s responsable de l’Atenci Primria del Barcelons Nord, el Maresme, el Valls Oriental i el Valls Occidental.

Germans Trias s alhora hospital general bsic per a ms de 200.000 persones de Badalona i de diversos municipis de l’entorn. Tot plegat s possible grcies a la intensa i qualificada feina d’uns 2.500 professionals sanitaris i no sanitaris.

Institut Catal de la Salut

LInstitut Catal de la Salut (ICS) s lempresa pblica de serveis de salut ms gran de Catalunya, amb 47.414 professionals que presten servei a gaireb sis milions de persones de tot el territori. LICS gestiona 289 equips datenci primria (EAP) i, a ms, participa en el Consorci dAtenci Primria de Salut de lEixample (CAPSE), juntament amb lHospital Clnic de Barcelona, que t tres EAP, i en el Consorci Castelldefels Agents de Salut (CASAP), juntament amb lAjuntament de Castelldefels, que en t un. LInstitut tamb gestiona tres grans hospitals terciaris dalta tecnologia (Vall dHebron, Bellvitge i Germans Trias), quatre hospitals de referncia territorial (Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona i Verge de la Cinta de Tortosa) i un hospital comarcal (Viladecans).

Institut Catal d’Oncologia

L’Institut Catal d’Oncologia (ICO) s un centre pblic i monogrfic sobre cncer. S’ocupa de la malaltia de forma integral, ja que reuneix dins d’una mateixa organitzaci la prevenci, l’assistncia, la formaci especialitzada i la investigaci. Creada l’any 1995 pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, comena a funcionar un any ms tard a les installacions de l’Hospital Duran i Reynals de L’Hospitalet de Llobregat. Set anys ms tard, l’any 2002, s’inaugura l’ICO Girona, a l’Hospitat Universitari Doctor Josep Trueta, i un any desprs l’ICO Badalona, a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. L’any 2014 es posa en marxa l’ICO Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i el Verge de la Cinta de Tortosa.

Agncia de Qualitat i Avaluaci Sanitries de Catalunya

L’Agncia de Qualitat i Avaluaci Sanitries de Catalunya (AQuAS) t la missi de generar coneixement rellevant, mitjanant l’avaluaci i l’anlisi de dades per a la presa de decisions, amb la finalitat de contribuir a la millora de la salut de la ciutadania i a la sostenibilitat del sistema de salut de Catalunya.

Amb la col·laboració de:

CONNECT

CONNECT

 

Teniu dubtes?

Si teniu qualsevol dubte en relaci al projecte Escoles Sentinella podeu revisar lapartat de preguntes freqents o contactar-nos a travs del formulari.